top of page
Outdoor Dinning Table

TERVETULOA

Tilausravintola Ädelbragd on historiallinen "show and dinner" ravintola, jossa teille tarjotaan tilauksesta illallisia ja juhlia aidossa historiallisessa miljöössä varhaisen 1800-luvun tyyliin, ajanmukaisen ohjelman ja viihteen parissa.

 

Nauttikaa historiallisiin resepteihin perustuvista kiehtovista herkullisista ruokalajeista ja erikoisista mausteyhdistelmistä. Tervetuloa kokeilemaan juhlavia menujamme ja tutustumaan historiaan makuaistienne avulla.

 

 

Unohda nykyisyyden stressi hetkeksi, luonamme aika on pysähtynyt!

 

Tervetuloa!

 

Kenny Sundqvist

RAVINTOLA ÄDELBRAGD

Tartu tilaisuuteen maistaa pala historiaa vierailullasi Furiirin puustellissa. Istu alas kodikkaaseen 1700–1800-luvun tyyliseen ravintolaamme ja anna ajanmukaisesti pukeutuneiden tarjoilijoidemme tarjoilla sinulle illallinen kuin silloin ennen.

Yhdessä ruokahistorian asiantuntija Kristina Steenin ja Oravaisten historiallisen yhdistyksen kanssa olemme pystyneet luomaan ainutlaatuisen ravintolakokemuksen.

"1700-ja 1800-lukujen vaihteessa luku- ja kirjoitustaito ei ollut itsestäänselvyys, ja paperi oli kallista. Tämän takia vain ne reseptit kirjattiin ylös, jotka olivat hyviä ja seuraaville sukupolville siirtämisen arvoisia. Se mikä kelpasi ihmisille 1800-luvulla kelpaa varmasti myös meille. "- Kristina Steen.

 

Illallisen yhteyteen voi halutessaan varata ajanmukaista musisointia, opastetun kierroksen Furiirin Puustellin alueella ja Pohjanmaan rykmentin aseharjoitus näytöksen. Tarjoamme vieraillemme mahdollisuuden myös rentoutua savusaunassa ja kylpytynnyrissä, vaikka illallista ennen tai kokouksen jälkeen. Heille, jotka haluavat oppia enemmän 1700-ja 1800-lukujen historiasta, voimme järjestää historian asiantuntijan kertomaan lisää sen aikaisesta elämästä.

Tavoitteenamme on pystyä tarjoamaan asiakkaille pala historiaa aidossa historiallisessa ympäristössä. 

27062013_mg_9800.jpg
15.jpg

YHDISTYS

ORAVAISTEN HISTORIALLINEN YHDISTYS R.Y. (OHIY R.Y.)

Oravaisten Historiallinen Yhdistys on toiminut vuodesta 1992 tarkoituksenaan dokumentoida ja elävöittää historiaa ja tapahtumia Suomen sodan (1808-1809) ajalta.

Yhdistys haluaa tarjota uniikin historiallisen kokemuksen tutustuttamalla vierailijan muistomerkkeihin, kuten satavuotias muistomerkki Adlercreutzin komentokukkulalla, Lotta Svärdin kivi, Wilhelm von Schwerinin silta, taistelutanner sekä ajanmukaisesti rakennettu sotilastorppa ja furiirin puustelli näyttelyineen ja historiallisine aktiviteetteineen.

bottom of page